Sony test cloudgaming met streamen van PlayStation 5-games

Jan
Jan
3 Min Read

Cloudgaming is al jarenlang een veelbesproken onderwerp en hoewel platforms zoals Google Stadia hun beloftes niet hebben kunnen waarmaken, stort Sony zich nu op deze opkomende markt. Het bedrijf heeft aangekondigd een test te starten waarbij PlayStation 5-games gestreamd kunnen worden vanuit de cloud.

Bij cloudgaming wordt de game niet gedownload op het apparaat van de gebruiker. In plaats daarvan draait de game op een server en wordt het visuele aspect naar het apparaat gestreamd via internet. De input van de gebruiker, zoals knoppen die worden ingedrukt, wordt op zijn beurt via internet naar de server verzonden, zodat het personage in de game daadwerkelijk beweegt en handelingen uitvoert. Een stabiele internetverbinding is essentieel voor een optimale ervaring, maar over het algemeen hebben we in Nederland goede internetverbindingen.

Sony’s beslissing om PlayStation 5-games via cloudgaming aan te bieden, betekent dat spelers niet langer een fysieke PlayStation 5-console nodig hebben om te kunnen genieten van de games die deze console te bieden heeft. Hoewel nog niet bekend is welke titels precies beschikbaar zullen zijn, is de aankondiging opwindend nieuws voor gamers. Deze ontwikkeling komt echter wel wat laat, aangezien het tijdens de tekorten als gevolg van de coronapandemie veel frustratie bij gamers had kunnen voorkomen.

Het feit dat de cloudgamingdienst aanvankelijk alleen beschikbaar zal zijn voor PlayStation 5, betekent echter ook dat het aantal verkochte PS5-consoles waarschijnlijk lager zal zijn. Het belangrijkste voordeel is dat spelers geen games meer hoeven te downloaden, waardoor er geen schijfruimte wordt ingenomen. Bovendien kunnen games direct na de release gespeeld worden, zonder te hoeven wachten op downloadtijden. Dit geeft gebruikers een voorsprong op de concurrentie.

Het is belangrijk op te merken dat niet iedereen automatisch toegang krijgt tot cloudgaming met PlayStation 5-games. Om van deze functie gebruik te kunnen maken, moeten gebruikers het duurste PlayStation-abonnement afnemen, genaamd PlayStation Plus Premium. Dit abonnement kost €17 per maand. Hoewel cloudgaming binnen PlayStation al enige tijd mogelijk is voor oudere games van eerdere consoles, zoals de PlayStation, PlayStation 2, PlayStation 3 en PlayStation 4, wordt deze nieuwe stap met de PlayStation 5 met veel belangstelling gevolgd.

Sony’s toetreding tot de cloudgamingmarkt met PlayStation 5-games kan een grote impact hebben op de game-industrie en de manier waarop spelers toegang krijgen tot hun favoriete titels. Het is een spannende ontwikkeling die de potentie heeft om de gamingwereld te veranderen en gamers nieuwe mogelijkheden te bieden.

Share This Article
Leave a comment

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *