FromSoftware onthult langverwachte gameplaybeelden van Armored Core VI

Jan
Jan
3 Min Read

FromSoftware, de befaamde Japanse game-ontwikkelaar, heeft eindelijk de eerste gameplaybeelden vrijgegeven van hun langverwachte game Armored Core VI. Dit markeert een belangrijk moment voor fans van de serie, aangezien het de eerste nieuwe game is sinds de release van Armored Core: Verdict Day in 2013. Opmerkelijk is dat dit ook de eerste titel is van FromSoftware die geen Soulslike, VR-game of handheldgame is, waarmee de studio een nieuwe weg inslaat.

De onthulling vond plaats tijdens het Summer Games Fest, waar de beelden werden getoond aan een selecte groep journalisten. Deze journalisten hebben vervolgens previews geschreven op basis van de gameplaybeelden. Onder andere Engadget, Easy Allies en Polygon hebben hun bevindingen gedeeld met hun lezers en kijkers. Een YouTube-kanaal genaamd Ratatoskr beweert de ruwe gameplaybeelden zonder commentaar te hebben gevonden op een Japanse website en heeft deze op het videoplatform geüpload.

De gameplaybeelden tonen een mix van ranged en melee-gevechten, waarbij een lock-onsysteem spelers helpt om hun vuurwapens accuraat te richten tijdens de snelle actie. Mobiliteit speelt een belangrijke rol in het spel, waarbij de wendbaarheid afhangt van het gewicht van de samengestelde robot. Zwaardere eenheden hebben beperktere spring- en vliegcapaciteiten, wat de verkenning en alternatieve routes kan beperken, maar ze bieden meer slagkracht. Bovendien wordt er ook een indrukwekkende boss battle getoond, wat de spelers een voorproefje geeft van de intense uitdagingen die ze kunnen verwachten.

Voor degenen die vertrouwd zijn met het werk van FromSoftware zal het opvallen dat de studio de afgelopen jaren voornamelijk Soulslike-games heeft uitgebracht. Titels zoals Demon’s Souls, Dark Souls en Elden Ring hebben de reputatie van de studio gevestigd. Sinds 2014, met de release van Dark Souls II, heeft FromSoftware zich voornamelijk gericht op dit genre, met uitzondering van enkele uitstapjes naar andere genres, zoals een Monster Hunter-game voor de Nintendo 3DS en de PSVR-game Déraciné. Vanwege de focus op Soulslike-games is de aankondiging van Armored Core VI: Fires of Rubicon een opmerkelijke koerswijziging voor de studio.

Naast de gameplaybeelden zijn er eerder ook al twee trailers van Armored Core VI uitgebracht, waardoor de hype rondom de game alleen maar is toegenomen. Fans hoeven niet lang meer te wachten, aangezien de releasedatum gepland staat voor 25 augustus van dit jaar. De game zal beschikbaar zijn voor populaire platforms zoals de PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series en Windows.

Met de onthulling van de gameplaybeelden heeft FromSoftware de verwachtingen verhoogd en laten zien dat ze klaar zijn om de Armored Core-serie naar nieuwe hoogten te brengen. Fans kunnen nu reikhalzend uitkijken naar de release van Armored Core VI, waarin ze zich kunnen onderdompelen in het meeslepende universum van robotgevechten en spannende uitdagingen die FromSoftware te bieden heeft.

Share This Article
Leave a comment

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *