Microsoft herintroduceert 1 euro aanbieding voor Xbox Game Pass en PC Game Pass abonnementen, maar prijsverhogingen blijven van kracht

Jan
Jan
2 Min Read

Microsoft biedt opnieuw het Xbox Game Pass Ultimate-abonnement en het PC Game Pass-abonnement aan voor slechts één euro voor de eerste maand. Dit komt nadat het bedrijf eerder was gestopt met deze aanbieding. Ondanks de herintroductie van de goedkope eerste maand, blijft Microsoft vasthouden aan de eerder aangekondigde prijsverhogingen voor zowel de spelcomputers als de Game Pass.

Het Xbox Game Pass Ultimate-abonnement is het meest uitgebreide abonnement dat Microsoft aanbiedt voor Xbox-consoles. Het omvat integratie met onder andere EA Play, Xbox Live Gold en game streaming. Na de eerste maand zal de prijs van dit abonnement stijgen naar €14,99 per maand, vanwege de aangekondigde prijsverhoging die in augustus van kracht wordt. Het PC Game Pass-abonnement zal worden aangeboden voor €9,99 per maand, terwijl het standaardabonnement voor consoles €10,99 per maand kost.

Het is niet duidelijk waarom Microsoft ervoor heeft gekozen om de actie met het 1-euro-abonnement voor de eerste maand opnieuw aan te bieden. Mogelijk heeft dit te maken met de aankomende vakantieperiode, waarin veel mensen meer tijd hebben om hun controllers op te pakken en vanaf hun comfortabele bank te gamen. Hoewel de actie als tijdelijk wordt aangeduid in de kleine lettertjes, zal deze zeker de zomerperiode overbruggen. Het aanbod geldt alleen voor nieuwe abonnees en voor mensen die “al lange tijd geen Xbox-abonnement hebben”, hoewel deze laatste groep niet nader wordt gedefinieerd.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat als je besluit om slechts één maand gebruik te maken van het abonnement, je zelf de tijd in de gaten moet houden. Het automatische verlengings- en betaalmodel treedt in werking na de goedkope eerste maand. Zorg er dus voor dat je op tijd opzegt als je niet wilt doorgaan met het abonnement na de eerste maand.

Share This Article
Leave a comment

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *