Square Enix overweegt DLC voor Final Fantasy XVI na release van de game

Jan
Jan
2 Min Read

Final Fantasy XVI, dat nu al enkele weken in de winkels ligt, heeft zich snel gevestigd als een van de beste releases van het jaar. Voorafgaand aan de lancering werd aangegeven dat er na de release geen extra verhaal-DLC gepland was. Echter, recente berichten wijzen erop dat Square Enix nu overweegt om toch DLC voor de game uit te brengen.

Producer Naoki Yoshida had vanaf het begin de intentie om een complete game af te leveren, zowel qua gameplay als verhaal. Hij stond erop dat DLC niet nodig zou zijn om de game volledig te ervaren. Yoshida blijft erbij dat dit doel bereikt is, maar hij heeft in een interview met GamerBraves laten weten dat er nu gekeken wordt naar de mogelijkheden voor uitbreidingen.

Nu spelers de game in handen hebben, stroomt er veel feedback binnen waaruit blijkt dat er vraag is naar meer content. Yoshida en Square Enix erkennen en begrijpen deze behoefte en overwegen daarom wat voor opties er zijn. Yoshida hoopt in de toekomst spelers iets extra’s te kunnen bieden.

Daarnaast is er goed nieuws voor spelers die geen PS5 hebben of willen aanschaffen, want de ontwikkeling van de PC-versie van Final Fantasy XVI is nu officieel gestart. Hoewel er geen specifieke releasedatum is vastgesteld, zal de game uiteindelijk niet langer exclusief zijn voor de PS5.

Fans van de bekroonde RPG-serie kunnen nu uitkijken naar mogelijke DLC-uitbreidingen die de ervaring van Final Fantasy XVI kunnen verrijken. Terwijl Square Enix luistert naar de feedback van spelers en nieuwe opties onderzoekt, kunnen spelers anticiperen op toekomstige aankondigingen en updates die de wereld van Final Fantasy XVI verder zullen uitbreiden.

Share This Article
Leave a comment

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *